over ZakenMaker

Toen ik als architect afstudeerde eindigde ik mijn verslag met de zin: ‘Ik ben een maker, en het gelukkigst als ik schuur’. Het gevoel is gebleven. Nu combineer ik de ervaring als uitvoerend architect (opgedaan bij bureau SLA) met de liefde voor het maken.

Vergis je niet; ik ben architect. Ik benader iedere vraag ook als architect. Laatst zei een opdrachtgever: ‘We vragen je om na te denken over onze keuken…en je zegt dat die taxus-heg voor het raam weg moet..’ 
Dat is het precies. Interieur en meubels maken vind ik prachtig, maar het gaat me in de basis om de werking van de ruimte. Op dit moment verhouden mijn werkzaamheden zich als 60% architect en 40% meubelmaker. Ik kan aan de knoppen van die verhouding draaien, dat houdt me gelukkig.

ZakenMaker beweegt in een krachtig netwerk van makers, ontwerpers en ambachtslieden. Allemaal leuke mensen ook, trouwens. Dat maakt het mogelijk om snel te kunnen reageren op uw vragen.

Als ontwerper heb je de verantwoordelijkheid te experimenteren. Dat levert, afgezien van sterke ontwerpen, nieuwe inzichten. Nieuwe inzichten die we nodig hebben om dingen leuker, boeiender en (daarmee) duurzamer te krijgen. Om die reden heb ik me de afgelopen jaren gericht op het bouwen met hout. De mogelijkheden in prefab (met bijv CLT panelen), een bouwplaats die ruikt naar hout, een gebouw als een meubel…ik deel mijn enthousiasme hierover graag.

Ik werk in opdracht en maak vrij werk.

Mathijs Cremers, ZakenMaker

Over de website:
Onder Gedane Zaken bevindt zich de portfolio van afgeronde projecten, vaak zijn dit in opdracht uitgevoerde werkzaamheden.
Ondertussen in de werkplaats is mijn blog. Hier toon ik delen van het maakproces. Het is een deel waar ik iedereen graag in meeneem.