@ bureau SLA

Voordat ik ZakenMaker begon was ik projectarchitect bij bureau SLA in Amsterdam. bureau SLA staat bekend om haar kritische, humoristische, actuele en altijd scherpzinnige ontwerpen en analyses. Tussen 2007 en 2012 heb ik er gewerkt aan heel veel bijzondere projecten. Ik wil er een paar laten zien.

In Leerdam (ver)bouwden we het Nationaal Glasmuseum. Door de twee bestaande villa’s met elkaar te verbinden ontstond een museum dat in oppervlak ver-driedubbelde. De verbindingen dubbelen als depot. Het museum ontsluit zo 9000(!) stuks glas voor haar bezoekers.

In Asperen verbouwden we de wapenloods. Door het gehele monument te onderkelderen, en deze nieuwbouw te isoleren, ontstaat een gebouw dat jaar-rond op verschillende manieren gebruikt kan worden. Halverwege de loods steekt een strak wit huisje de ruimte in. Hierin bevindt zich een prachtige multifunctionele dubbel-hoge ruimte.

In het Noorderpark in Amsterdam-Noord bouwde we eigenhandig een koffiebar. Alle materialen hiervoor kochten we op marktplaats. We verzamelden alle verhalen van de verkopers op een website. Een uniek project met grote impact..

Voor meer informatie: www.bureausla.nl of hun blog: www.bureauals.nl
Bureau SLA is eigenaar van alle projecten en beelden.

 

View All