CLT in Almere

Ik ben nu alweer een jaar bezig met een vrijstaande patiowoning in Almere. En het gaat goed. Extra leuk om er nu even over te praten, omdat ik vanaf het begin stuur op de uitvoering ervan in CLT. Kruislings verlijmd hout. Alle wanden, zowel binnen- als buitenwand worden uitgevoerd als massief houten paneel. Hier getekend en in Oostenrijk in de fabriek op de mm nauwkeurig geproduceerd. Op die manier zet je een casco (de basis van een huis) in twee dagen neer. Met een kraan, een accuboormachine en de kunde.

CLT wand- en/of vloerplaat

Kort geleden zond Tegenlicht (vpro) een leuke documentaire over deze techniek uit. Gewaardeerde collega’s delen mijn enthousiasme over het product. De mogelijkheid die het biedt om duurzamer en sneller te bouwen, maar ook de mogelijkheid om een woning op te leveren die met minimale (en uit te stellen) afwerking neergezet kan worden. Het casco is al prachtig.
Bekijk die docu, echt een aanrader!

Ik gebruik CLT, structureel glas en dragende kozijnen om de woning op te bouwen. Het levert een strak en eenvoudig plan op dat met weinig verschillende bouwkundige details wordt uitgevoerd, alles om een snelle bouw mogelijk te maken en een eenduidig karakter aan de gehele woning te geven.

plattegrond
horizontaal detail tpv deur

En dan maak ik dadelijk ook al het maatwerk meubelwerk voor de woning,..en daar vertel ik later nog over. Hieronder een impressie van het interieur.

vanuit keuken naar patio
perceelindeling met pluktuin en boomgaard
View All